KAMCHATKA Ruská federace

14.10.2010 12:06

                            KAMCHATKA  Ruská federace

                                                                           

 

Poloostrov Kamchatka je součástí severovýchodní části Ruska.Kamchatka je poloostrov , který se táhne od jihu k severu a jeho délka dosahuje 1500 km.Rozloha je 470 000 km2.Z východu je omýváno Beringovým mořem a ze západu Ochotským mořem.Ze severu sousedí a Čukotskou oblastí.Žije zde pouze 380 000 obyvatel z toho v hlavním městě Petropavlovsku - Kamchatském 230 000.Je to liduprázdná oblast,kterou začínají teprve turiské,rybáři a lovci poznávat . Do roku 993 byla Kamchatka zakázaným vojenským prostorem a prakticky pro civilní osoby nedostupná.Většinu území tvoří hory a lesotundra.Dravé řeky jsou jen málo splavné kromě největší řeky Kamchtky. Nachází se zde cca 160 aktivních sopek z nichž největší je „Klučevskaja“s nadmořskou výškou 4750 m.n.m.Některá města a vesnice jsou vytápěny centrálně přímo teplou termální vodou z aktivních sopek.

Po dobu Vašeho pobytu budete mít možnost tyto aktivní sopky vidět.V případě pokud by jste měli zájem je možno i do jejich těsné blízkosti zorganizovat výlet. 

Na Kamchatce žije cca 20 000 medvědů,kteří dosahují rekordních trofejí a úctyhodné velikosti až 600 kg což je způsobeno velkým množstvím potravy a to zejména ryb a  po celou aktivní část roku prakticky netrpí strádáním.Druhým největším savcem je los  ,který byl v  80 letech přemístěn ze severní Kamchatky do centrální části,kde se budete po dobu lovu pohybovat.Rovněž trofeje losa zde dosahují úctyhodných rozměrů o průměrné váze paroží 30-35 kg a našim lovcům se podařilo ulovit i trofej losa kolem 50 kg.a medvěda s druhou největší lebkou na světě.Jako další lovná zvěř se zde vyskytuje sněžná ovce,sob ,zajíc bělák, tetřev,polární liška,vlk,rosomák,sobol, norek,vydra,bobr,rys aj.

Kamchatka je rovněž rájem rybářů,kteří sem sjíždějí rybařit v průběhu tahu lososů prakticky z celého světa.Spatřit tah lososů  kdy je řeka prakticky ucpána  a je to  nezapomenutelný zážitek. Jen málo míst na světě kde je možno tento výjev spatřit.

Naše lovecká oblast se nachází v centrální Kamchatce v Ust.-Kamchatské a Sobolevské oblasti a to ve dvou revírech,které mají rozlohu 450 000 a 480 000 hektarů.

Jedná se o těžko dostupné neobydlené oblasti,které ukrývají kvalitní trofeje a přesuny v těchto revírech se neobejdou bez vrtulníku. V zimně jsou využívány sněžné skůtry.Nejbližší vesnice Esso je cca 1,5 hodinu letu vrtulníkem.Na Kamchatce je pouze necelých 1 000 km udržovaných komunikací vedoucí k největším městům a vesnicím.Zbytek  těžko prostupný terén.

V případě , že se rozhodnete Kamchatku navštívit jako lovec,rybář nebo turista, prosím kontaktujte nás rádi Vám zašleme podrobnosti.  

—————

Zpět


Kontakt

Beniček Libor

VENITEX plus s.r.o.
Vazová 1647
688 01 Uherský Brod


Tel +420 739 652 572 , +420 603 585 313